0183 - 730469
Gepubliceerd op: 02 November 2022

Joosts favoriete project: De Uilenhof

Zonder telefoon geen leven. Online volgt onze parttime AV-specialist Joost graag de laatste trends en als hij er op een festival weer eens op los heeft gefilmd, deelt hij zijn eigen video’s ook online. Inspiratie put hij uit videoclips van rapmuziek, films en documentaires op Netflix. Geïnspireerd door film produceert hij dus film - en zo gaat de virtueuze cirkel verder.

Waar gebruikt hij al die inspiratie nog meer voor? Offline staat hij graag in de keuken en op professioneel niveau komen zijn creatieve video editing skills ook zeker goed van pas. Ondertussen vindt hij het fantastisch om zich bezig te houden met fashion en sneakers.

Joost omschrijft zichzelf als “een creatief bezig bijtje”. Dit bezige bijtje maakte kennis met Fraimworks tijdens zijn eerste stageperiode – en hij is nooit meer weggegaan. Dat is vast deels te danken aan de opdrachten die hij uitvoerde voor de middelbare school De Uilenhof, want dat werden uiteindelijk zijn favoriete projecten.

Fashion en sneakers zijn voor Joost belangrijke inspiratiebronnen.

Door creatieve ogen

Toen hij stage liep bij Fraimworks werkte hij vaak samen met zijn (toen nog) tijdelijke collega en AV-specialist Roan. In die tijd maakten zij samen kennis met De Uilenhof. De kleinschalige christelijke school ligt dichtbij het centrum van Gorinchem.

“Ik heb dit project samen met Roan van begin tot eind mogen meemaken tijdens mijn stageperiode. Ik werd hierin samen met hem op creatief gebied deels losgelaten.”

Het motto van de middelbare school luidt “kijken door familie-ogen”, maar Joost en Roan keken vooral door de lens van hun eigen, unieke creativiteit. Hoewel Joost zijn rol bescheiden beschrijft - “Ik was Roans rechterhand” – droeg hij sterk bij aan de mooi eindresultaten. “We namen samen beslissingen over het licht en geluid,” licht hij toe.

Sfeervideo's

De ‘Uilenhofvideo’s’ zijn hem altijd bijgebleven, zoals de levendige sfeervideo’s die ze maakten voor basisschoolleerlingen en ouders die zich oriënteren op een nieuwe school.

De sfeervideo schenkt natuurlijk aandacht aan één van de kernwaarden van Uilenhof: het familiegevoel.

Alle inspiratie die Joost opdoet in zijn vrije tijd kon hij goed gebruiken. “We konden onze creativiteit kwijt,” vertelt hij. “Ik heb veel geleerd tijdens mijn stageperiode.” Hij vond het prachtig om de video’s samen met Roan af te kunnen maken. Zijn enthousiasme maakte dat dit bezige bijtje bij ons is gebleven als parttime video editor, en daar zijn we nog altijd blij mee.

Geschreven door:Redactie

Lees ook deze blogs

The corporate story goes...

Huisstijl ontwerpen: huisje, boompje, beestje

Jouw communicatieplan

1 2 3 10
Meer blogs
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram