0183 - 730469
Gepubliceerd op: 10 August 2022

Liekes favoriete project: SKG BSO Natuurlijke Tools

In haar vrije tijd geniet ons grafische talent Lieke van goede koffie en afleveringen van Friends. Op kantoor houdt ze eveneens van koffie, maar komt ook het pietje-precies in haar naar boven. Luieren is er niet bij, want hier zet ze geen koffie maar nieuwe designtrends.

Lieke speelt een rol, klein of groot, in veel van onze projecten. Van social media templates tot volledige brochures, Lieke heeft in haar tijd bij Fraimworks al veel gemaakt. Als je haar vraagt naar haar favoriete project, heeft ze er dus onnoemelijk veel om uit te kiezen. Maar ze geniet het meeste van haar werk als haar ontwerp niet slechts een bijrol, maar de hoofdrol speelt. Daarom genoot ze met volle teugen toen mediapartner SKG bij ons aanklopte met een grote ontwerpopdracht. SKG vroeg om vier verschillende objecten die de kinderen en personeelsleden van SKG op meerdere manieren ondersteunen.

“Dit was één van de grootste designprojecten die we tot nu toe hebben mogen doen,” vertelt Lieke. “Het was echt een project met veel gave uitdagingen.”

Lieke met haar favoriete koffiekop en Friends merchandise.

Vorm en functie

Mede dankzij Lieke genieten kinderen van de BSO nu van een kwartetspel met behapbare en vrolijke categorieën als eten, drinken, spelletjes en uitjes. Naast het kwartetspel zette ze ook een kletspot (kaarten met vragen over de SKG erop, zoals ‘wat vind jij van de PM’ers?’), een mediadiamant en een routekaart op tafel. De mediadiamant visualiseert de kernwaarden van de kinderopvang en met een routekaart bepaalt SKG nieuwe activiteiten voor het activiteitenaanbod. “Er liepen dus veel dingen door elkaar heen,” zegt Lieke, “maar dat vond ik juist heel tof! We hebben vanuit het niets echt mooie dingen gemaakt.”

Ze gaf alles voor de volle 100% zelf grafisch vorm. Daarnaast verzorgde ze met veel plezier samen met projectmanager Caitlin, die voor het project veel regelde met betrekking tot de productie, het contact met de altijd hartelijke (en zelf ook creatieve) vertegenwoordigers van SKG.

Eén van de kaarten die Lieke ontwierp voor het kwartetspel in de categorie 'spelletjes' is 'kwartet'!

Creatief en veelzijdig

“Hier heb ik op creatief gebied mezelf echt kunnen laten gaan. Natuurlijk wel binnen hun huisstijlrichtlijnen,” voegt ze er nuancerend aan toe. “En ik heb op technisch gebied veel nieuwe tools ontdekt.” Naar eigen zeggen leert Lieke het meeste als ze praktisch met een project aan de slag gaat. Dat is maar goed ook, want als het aan haar team ligt krijgt ze daar in de toekomst nog veel meer gelegenheid toe. Ook SKG was enthousiast over de vruchten die haar werk afwierp.

De volgende keer dat ze samen met Caitlin bij SKG mag genieten van één van haar geliefde bakkies, doet Lieke dat dus met opgeheven hoofd. Een beter happy end hebben we niet gezien sinds Ross & Rachel.

Geschreven door:Redactie

Lees ook deze blogs

The corporate story goes...

Huisstijl ontwerpen: huisje, boompje, beestje

Jouw communicatieplan

1 2 3 10
Meer blogs
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram