0183 - 730469
Gepubliceerd op: 16 November 2022

Video laten maken: hoe dan?

Je hebt je vast wel eens afgevraagd of een video laten maken zou kunnen helpen met kracht bijzetten van jouw bedrijfsstrategieën of -marketing. Maar als je dat nog nooit eerder hebt gedaan, kan dat een drempel voor je zijn. Is het niet veel te veel gedoe? En probeert zo’n bedrijf vol vlot gebekte millennials je niet gewoon met elke stap een poot uit te draaien? Nou, nee. Want wij willen je een goede video bezorgen die jou écht tevreden stemt. Niet alleen omdat we dat gewoon heel leuk vinden om te doen, maar het liefste gaan we een vaste samenwerking aan en zijn we jouw long term videopartner!

Maar hoe gaan we aan de slag? Het proces is in de kern logisch en simpel opgebouwd.

Stap 1: Kennismaking en brainstorm

We maken kennis met jou en je bedrijf. We bepalen in welke fase je zit in de klantreis – moeten we bijvoorbeeld focussen op het creëren van online awareness of misschien het vasthouden van bestaande klanten? We luisteren naar je wensen en bepalen samen met jou wat je precies nodig hebt. We stellen vast welke videocategorie bijdraagt aan het behalen van jouw actuele doel(en) en brainstormen over de invulling van een leuk concept.

Stap 2: Concepting

Ons team werkt het concept uit en we delen het met je. We sparren erover, verwerken feedback en kijken wat we kunnen qua o.a. set, props, figuranten, en eventueel een voice-over binnen het door jou beschikbaar gestelde budget.

Stap 3: Draaiboek en draaidagen

Als het concept staat, maken we een draaiboek en plannen we samen met jou de draaidagen in. We gaan aan de slag met filmen. Indien gewenst kunnen we ook foto’s maken (handig voor je website), of bijvoorbeeld BTS content voor je socials. Heel veel is mogelijk en alles is bespreekbaar!

Stap 4: Editing en oplevering

We editen de beelden naar wens en leveren de video op. We houden rekening met een feedbackronde. We leveren een definitieve video op en bekijken en bespreken de video samen. We kijken of we je kunnen helpen met de distributie van de video.

Stap 5: Distributie

In de kennismakingsronde hebben we al besproken waar je de video zou willen publiceren en/of laten zien. Nu kunnen we daarmee starten! Post hem bijvoorbeeld online op je socials in snippets, plaats hem op je website of laat hem zien op een evenement, zoals een beurs. We kunnen hem ook goed gebruiken voor een online campagne die we voor je inrichten.

Hierboven hebben we een standaard videoproductieproces voor je beschreven. In de praktijk werken we altijd op maat, en dat proces ziet er voor iedereen vaak net wat anders uit. Soms besteden we wat meer tijd en aandacht aan concepting en soms zijn we net wat langer bezig om de voice-over perfect te krijgen. Tegenwoordig hebben bedrijven veel behoefte aan wervingsvideo’s, maar ook promotievideo’s en campagnes zijn erg populair nu de feestdagen er weer aan zitten te komen. Gezellige bedrijfsevenementen vragen per slot van rekening om een sfeervolle aftermovie die de beschonken dansmoves van Jan van accounting vereeuwigt!

Geschreven door:Redactie

Lees ook deze blogs

The corporate story goes...

Huisstijl ontwerpen: huisje, boompje, beestje

Jouw communicatieplan

1 2 3 10
Meer blogs
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram